Γιατί να ψηφίσεις και συ;

του Ευάγγελου Κατσιούλη

Ήρθε αυτή η μέρα, η σπάνια μέρα, που μπορείς και συ να συμμετέχεις από την πλευρά σου στο πώς, προς τα πού και με ποιούς στο τιμόνι προχωράμε σαν έθνος.

Μετρημένες φορές στην ζωή σου, σου δίνεται η ευκαιρία να επιδράσεις στις πιο γενικές συνθήκες που, όμως, καθημερινά σε αφορούν.

Κάθε άλλη μέρα κάποιοι λίγοι και επιλεγμένοι είναι υπεύθυνοι για τις επιλογές και την διαχείριση, που επηρεάζουν την ζωή σου. Και εσύ υφίστασαι τις συνέπειες των αποφάσεων και των ενεργειών τους.

Σήμερα είσαι εσύ υπεύθυνος. Είσαι υπεύθυνος για το ποιος θα οδηγήσει το αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο είσαι και συ και όλοι οι άλλοι γύρω σου.

Σήμερα επιλέγεις εσύ αυτούς που αύριο θα επιλέγουν για σένα.

Είναι αλήθεια ότι η σύγχρονη έκδοση της δημοκρατίας δεν φαίνεται να είναι άμεση και αντιπροσωπευτική των πολλών και της γνώμης τους. Η μόνη στιγμή που ο κάθε πολίτης έρχεται σε διάδραση με τις εξελίξεις είναι αυτή η στιγμή σήμερα, όταν καλείται να διαλέξει τον υπεύθυνο οδηγό. Κάθε άλλη στιγμή, η γνώμη, το καλό του πολίτη μοιάζει να μην ακούγεται και να μην λαμβάνεται υπόψιν από τον οδηγό.

Κάποιοι θα πουν και θα αστειευτούν ότι δεν πρέπει να μιλάμε στον οδηγό, όταν οδηγάει. Οπότε και δε μπορεί να μας ακούει ο οδηγός, όσο οδηγάει. Οπότε και δε μπορούν να μας ακούνε οι πολιτικοί, όσο ασκούν το πολιτικό τους έργο, όσο είναι στην εξουσία. Κάποιοι άλλοι, όμως, θα διερωτηθούν τι τους χρειαζόμαστε τους πολιτικούς και τους υπεύθυνους οδηγούς, αν δε μας ακούνε, αν δεν τους νοιάζει τι θέλουμε, αν δεν ενδιαφέρονται για το προς τα πού και πως θέλουμε να πάμε; Γιατί να μας οδηγούν αυτοί και να μη μας οδηγούν κάποιοι άλλοι ή να μην οδηγάει ο καθένας και να είναι αυτός υπεύθυνος για τον εαυτό του και την ζωή του;

Κι αν σκεφτείς κάπως έτσι, έρχεται η αγανάκτηση, ο θυμός κι αν τα γενικεύσει αυτά κανείς και η ματαιότητα και η απαισιοδοξία για την δημοκρατία και την εμπλοκή μας στην διαδικασία της ψήφου.

Η πιο απλή απάντηση στο γιατί να ψηφίσει κανείς, είναι γιατί το χρειάζεται και γιατί έτσι μπορεί να επιδράσει ο ίδιος στο πώς θα ζήσει κι αυτός.

Αν έχεις κουραστεί να είσαι παθητικός κι υποχωρητικός με τους ανθρώπους γύρω σου, αν θέλεις να ξεκαθαρίσεις τις επιλογές και να ικανοποιείσαι από τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους, κάνε το πρώτο βήμα τώρα.

Γιατί, εδώ και πολλές χιλιετίες στην εξέλιξη του είδους μας, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ζούμε καλύτερα, όταν ζούμε σε ομάδες. Σε ομάδες που είναι οργανωμένες και εντός των οποίων επωφελούμαστε και κάνουμε την ζωή μας καλύτερη και πιο εύκολη συγκριτικά με το να ζούσαμε εκτός ομάδων, μόνοι μας. Ζούμε καλύτερα, όταν γύρω μας βρίσκονται άνθρωποι που επιλέγουμε και που μας ταιριάζουν.

Αν ζητάς να βελτιώσεις όλες τις επιλογές ανθρώπων που κάνεις, όλες τις σχέσεις που έχεις μαζί τους, ξεκίνα από δω.

Το πώς λειτουργούν αυτές οι ομάδες, είναι κι αυτό προϊόν εξέλιξης. Έχουν καταλήξει οι ομάδες των ανθρώπων να είναι όπως είναι σήμερα. Αλλά ακόμα και στην εξέλιξη αυτών των ομάδων μπορούμε να παρέμβουμε. Αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το πώς προχωράμε, έχουμε την ευκαιρία να διαλέξουμε.

Μπορείς να μάθεις και να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου στο πώς να βελτιώσεις την διαχείριση και τις επιλογές σου εδώ και τώρα.

Γιατί το περιβάλλον κι άνθρωποι γύρω μας δεν είναι επιλογή μας, αλλά επιλογή μας είναι η στάση μας απέναντί τους. Γιατί και η πολιτική και οι πολιτικοί είναι θέμα επιλογής μας. Αρκεί να ψηφίσουμε.

Οπότε, εύχομαι σε όλους μας … καλό βόλι !

Περιμένω τα σχόλιά σου.
Έτσι για να γνωριστούμε και να δούμε ποιος είναι ποιος.

#EvanCat #EvanArticles #Katsioulis #Democracy #Politics #ClaimYourLife

Care to SHARE?

Unleash your inner power
with Evan Cat

Don't just wait for a better life, since your better life is already waiting for you.
You only need to
go for it.

EVAN CAT

Explore Evan's Articles .
All are here ,
waiting for you

AMONG A GREAT VARIETY OF THOUGHTS PUBLISHED HERE IN ARTICLES,
YOU CAN FIND SOME OF THE
MOST INTERESTING,
MOST HELPFUL
AND
MOST EFFECTIVE ONES,
THAT SUIT YOU AND YOUR NEEDS .
GO FOR MORE EVAN'S ARTICLES

Looking for something ELSE?

You Can Be . You Want

Get Evan’s Letters

Subscribe for newsletter

GET YOUR FRESH &FREE
WEEKLY LIFE TREAT
NEWSLETTER!
Evan will inspire you every Monday with the latest tips, tools and tactics to improve yourself and your life quality every single day starting just now.

Evan’s emails come with video teachings, analytical explanations, science-backed but made simple strategies to master yourself, your mind and life, crystal clear and practical guidance and highly relatable real-life stories.

Get In Touch

HONOR YOURSELF

The 11th commandment

by Evan Cat

TOGETHER
WE GET
STRONGER

In Your Own Words

>
Scroll to Top