Ευάγγελος Κατσιούλης: Όχι πια εμείς κι αυτοί. Ολοι μαζί είμαστε ένα! (ΣΟΦΨΥ Ημαθίας)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο καφέ – ζαχαροπλαστείο «ΣΕΡΕΜΕΤΑ», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7/10/2017 το απόγευμα η εκδήλωση του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας (10/10).


Καλεσμένος ο Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής Ευάγγελος Κατσιούλης.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας Γιώργος Σαλιάγκας αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας , η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην Ψυχική Υγεία στο χώρο της εργασίας, στις δράσεις του Συλλόγου και τον αγώνα των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και των οικογενειών – φροντιστών τους για τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου, τη διεκδίκηση των ψυχικά ασθενών για την κοινωνική και επαγγελματική τους αποκατάσταση και το δικαίωμα στην αυτονομία και την αξιοπρέπεια.

Στη συνέχεια ο κ. Κατσιούλης, μέσα από έναν άμεσο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στα θέματα της ψυχικής υγείας στο χώρο της εργασίας, στο κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσονται οι ψυχικές ασθένειες, στις έρευνες της επιστήμης για τον εντοπισμό των αιτιών τους και τη γνώση, την αντιμετώπιση και τις ευθύνες που έχει ο καθένας από τους πολίτες απέναντι τόσο στους ψυχικά ασθενείς όσο και γενικότερα στην ψυχική ασθένεια και τη στάση απέναντι στη ζωή και το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Δήλωσε τη στήριξή του στις προσπάθειες του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας και τη διάθεσή του να επαναληφθούν τέτοιες εκδηλώσεις για την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για τα θέματα της ψυχικής υγείας, αφού αυτά μας αφορούν όλους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σε ένα χώρο παρουσιάστηκαν δείγματα δουλειάς των εθελοντριών του Συλλόγου που ετοιμάζουν για το Χριστουγεννιάτικο παζάρι, με στόχο την οικονομική του ενίσχυση.

Το Δ.Σ. του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας, ευχαριστεί θερμά τον κ. Ευάγγελο Κατσιούλη για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή του, όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και ζητά συγνώμη για το πρόβλημα με τον ήχο που παρουσιάστηκε και δεν υπήρξε ηχητική κάλυψη.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top