Οι Omadikes.gr με τον ιδρυτή τους, Ευάγγελο Κατσιούλη, συμμετέχουν στην 14η Τερψιχόρη

Οι Omadikes.gr με τον επιστημονικό αντιπρόσωπο και ιδρυτή τους, Dr Ευάγγελο Κατσιούλη, Ψυχίατρο, Ψυχοθεραπευτή, συμμετέχουν και υποστηρίζουν την 14η απονομή βραβείου Τερψιχόρη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας Θράκης ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ σας προσκαλεί σε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ανάδειξης Νέων Ταλέντων και Αναγνώρισης Ιδιαίτερων Κλίσεων στις παραστατικές τέχνες. Η δράση αυτή θα γίνει στο πλαίσιο της 14ης απονομής βραβείου ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ.

Οι δράσεις της 14ης απονομής του Βραβείου ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ γίνονται σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων και του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και την υποστήριξη του Τοπικού Δικτύου Αγωγής Σταδιοδρομίας Π/θμιας Εκπ/σης Χανίων. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα των:

Υπουργείο Εσωτερικών [πρώην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ –ΘΡΑΚΗΣ]
Υπουργείο Πολιτισμού, Διεύθυνση Πολιτιστικής Πολιτικής
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Δράσεις 14ης Απονομής Βραβείου ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ

Απονομή Βραβείου, 20.05.17, 20:00-21:30
Ανάδειξη Νέων Καλλιτεχνών, 21.05.17, 11:00-12:30 & 13:00- 15:00
Βραδιές Νέων Καλλιτεχνών, 21.05.17, 19:30 – 21: 30

Πληρ.: 23330 25 555, 6936 597 376

http://esai.gr/talent.html

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΟΡΟΥ καλλιτέχνες που τιμήθηκαν με το βραβείο ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ

Φώτης Μεταξόπουλος (Μιούζικαλ, Επιθεώρηση, Μοντέρνος Χορός)
Gesch Michof (Κλασσικός Χορός – Vaganova)
Ρούλα Παπαδάτου –Καφαντάρη (Κλασσικός Χορός, Επιθεώρηση)
Ντίνος Φανάρας (Μοντέρνος Χορός, Μιούζικαλ, Jazz)
Judith Neihl (Κλασσικός Χορός – RAD)
Έλενα Σαρίδου (Καρακτέρ)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΑΤΡΟΥ

Γιώργος Ροντίδης, Διευθυντής Ανώτερης Δραματικής Σχολής ΡΟΝΤΙΔΗ
Μόνα Κιτσοπούλου, Σκηνοθέτης, Θέατρο ΠΑΡΑΘΛΑΣΗ
Σταύρος Παρχαρίδης, Σκηνοθέτης, Εταιρεία Θεάτρου ΜΑΙΩΤΡΟΝ
Αγγελική Φουντούκη, ηθοποιός
Αλέξης Κωνσταντής, ηθοποιός
Βασίλης Καραμανλής, ηθοποιός, τέος Διευθύνων Σύμβουλος ΚΕΠΟΘΕ Περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Επιστημονική Ομάδα Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Επιστημονική Ομάδα MediDIATROFI
Επιστημονική Ομάδα Κ.Ε.Α.Δ.Δ.
Επιστημονική Ομάδα Omadikes.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (κατεβάστε το πρόγραμμα εδώ)

Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

20:00-21:30 | Απονομή Βραβείου ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ, Αφιέρωμα στη ΜΑΙΡΗ ΣΟΪΔΟΥ

(Ομιλίες Συνεργατών, Χορευτικά και Θεατρικά Αφιερώματα, Βράβευση από εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών (πρώην Μακεδονίας Θράκης) Συντονισμός: Καβαζίδου Ελένη, Εκπρόσωπος της ΕΕΡ

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

10:30 -12:00 | Συζητώντας με Ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού. Συζήτηση με Καταξιωμένους Καλλιτέχνες στα πλαίσια Επαγγελματικού Προσανατολισμού Παιδιών και Νέων Συντονισμός: Τερζητάνου Χαρούλα, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Θεσ/νίκης

13:00 Μήνυμα από τον Διεθνούς Φήμης Αναγνωρισμένο Καλλιτέχνη DANIEL LOMMEL

13:10-15:00 |Δράσεις Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού για Νεαρούς Καλλιτέχνες Συντονισμός: Καβαζίδου Ελένη, Εκπρόσωπος της ΕΕΡ & Παπαδοπούλου Μυράντα, Προϊσταμένη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων

Νέα Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων για τη συμμετοχή στις δράσεις συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού νέων καλλιτεχνών (Κυρ, 21.05.2017, 13:00-15:00): 26 Απριλίου 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΕΑΡΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Μετά τη λήξη της διαδικασίας, όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν σχετική βεβαίωση συμμετοχής και συνοπτική αναφορά σχετικά με τις ιδιαίτερες κλίσεις τους, σε περίπτωση που προκύψει θετική εισήγηση. Στην τελική φάση ακρόασης και αναγνώρισης ιδιαίτερων κλίσεων θα συμμετέχουν 20 άτομα, 10 χορευτές και 10 ηθοποιοί ηλικίας 16-25 ετών. Σε περίπτωση υπεραριθμίας, ορίζεται σειρά προτεραιότητας συμμετοχής σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

-ηλικία (προηγούνται οι νεώτεροι)
-εμπειρία (προηγούνται οι πιο έμπειροι)
-συστατική επιστολή από αναγνωρισμένο καλλιτέχνη, καλλιτεχνικό διευθυντή ή δάσκαλο (σημαντικός συντελεστής επιλεξιμότητας)

Νέα Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 26 Απριλίου 2017

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν άτομα μεταξύ 13-25 ετών και με βασική προϋπόθεση να έχουν ασχοληθεί με το χορό ή το θέατρο παρακολούθηση μαθημάτων, συμμετοχή σε παραστάσεις, σεμινάρια κ.α.). Απαραίτητα Δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσει ο/η υποψήφιος/α ηλεκτρονικά είναι

-Μία προσωπική φωτογραφία
-Μία καλλιτεχνική φωτογραφία
-Σύντομο Βιογραφικό
-Βίντεο ή φωτογραφικό υλικό από την καλλιτεχνική του δράση εάν – Συμπλήρωση On Line Φόρμας Συμμετοχής στο σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/X0nDC3jIERH5xtlh1

Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, αποστέλλοντας e-mail στο [email protected]. Στο θέμα του μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά η φράση «Υποβολή Αίτησης για την Ακρόαση 21.05.2017». Ο υποψήφιος θα ενημερωθεί έως τέλη Απριλίου για την έκβαση της αιτήσεώς του και για λοιπές διαδικασίες ολοκλήρωσης της συμμετοχής του. Άτομα κάτω των 18 ετών πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα τους. Ο/Η νεαρός/η χορευτής/τρια ή ηθοποιός, έρχεται 40΄-30΄ πριν τις 13:00, ενημερώνοντας στην είσοδο για την προσέλευσή του και υπογράφοντας σχετικό παρουσιολόγιο. Ακολούθως, περιμένει για την ανακοίνωση της σειράς του στην ακρόαση που θα ακολουθήσει. Οι υποψήφιοι απαγορεύεται να είναι ακροατές κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των εμπλεκομένων. Η Ακρόαση είναι κλειστή.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Α ΜΕΡΟΣ

Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει ετοιμάσει έναν αυτοσχεδιασμό ένα έως ενάμιση λεπτό (ΧΟΡΕΥΤΗΣ/ΤΡΙΑ) ή τριών λεπτών (ΗΘΟΠΟΙΟΣ), με ελεύθερη θεματολογία. Στόχος είναι να αναδείξει στον αυτοσχεδιασμό εκείνα τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως καλλιτέχνη και που διακρίνεται από το μέσο όρο κατά τη δική του αντίληψη.

Πριν ή μετά την εκτέλεση του αυτοσχεδιασμού, η Καλλιτεχνική Επιτροπή, κατά την κρίση της, θα υποβάλλει ερωτήματα στον υποψήφιο. Η συνολική διάρκεια της διαδικασίας δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά.

Β ΜΕΡΟΣ

Οι υποψήφιοι θα συμμετέχουν στις ακόλουθες διαδικασίες: τεστ φυσικής κατάστασης, αξιολόγηση διατροφικών συνηθειών, ακρόαση και συζήτηση.

ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ

Ως ακροατές δύναται να είναι αποκλειστικά επαγγελματίες χορογράφοι, καλλιτεχνικοί Διευθυντές, Θιασάρχες και γενικά, διευθύνοντα στελέχη καλλιτεχνικών σχημάτων Θεάτρου και Χορού. Εάν ενδιαφέρεται κάποιος να παρευρίσκεται στο ακροατήριο, εάν τηρεί τα βασικά προσόντα θα πρέπει να ακολουθήσει τις παρακάτω οδηγίες:

-Συμπλήρωση On Line φόρμας Συμμετοχής στο σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/EoXRWMXMkCFgXbKA2
-Αποστολή αποδεικτικών της διευθυντικής, εποπτικής ή διοικητικής του θέσης που έχει σε ομάδα, σχολή, κέντρο ορχηστικής / δραματικής τέχνης, ή άλλο παρόμοιο στο [email protected]

Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, αποστέλλοντας e-mail στο [email protected]. Στο θέμα του μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά η φράση «Υποβολή Αίτησης για το ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ 21.05.2017». Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στο ακροατήριο: 200 άτομα. Δάσκαλοι Χορού και Χορευτές που απασχολούνται σε καλλιτεχνικές σχολές, επαγγελματικά κέντρα και ομάδες δε δύναται να συμπεριληφθούν στο ακροατήριο.

Μετά τη λήξη της ακρόασης, το ακροατήριο παραλαμβάνει βεβαίωση συμμετοχής και Λίστα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών και ακολουθεί ανοιχτός διάλογος με την καλλιτεχνική επιτροπή για υποβολή σχετικών ερωτημάτων ή θεμάτων για συζήτηση, όσον αφορά τη διαδικασία ακρόασης που προηγήθηκε και σχετικές αξιολογήσεις που επιθυμεί κάποιος να αναλυθούν (13:00-13:30).

Η είσοδος των ακροατών είναι δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Όσα άτομα ηλικίας 13-25 ετών ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ακρόαση, αλλά έχουν κάποια αναπηρία, δεν υπάρχουν βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους και αξιολογούνται για την αισθητική και τις δυνατότητες και προοπτικές εξέλιξής τους. Οι υποψήφιοι που εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία, καταθέτουν μία μικρή περίληψη που θα αφορά τους λόγους που πήραν μία τέτοια απόφαση, να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία. Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν άτομα μεταξύ 18-25 ετών και δύναται να καταθέσουν αίτημα συμμετοχής χωρίς βασικές προϋποθέσεις.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Απαραίτητα Δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσετε ηλεκτρονικά είναι

-Μία προσωπική φωτογραφία
-Περίληψη που θα αφορά τους λόγους που πήραν μία τέτοια απόφαση
-Δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την κατάσταση ΑμεΑ
-Συμπλήρωση On Line Φόρμας Συμμετοχής στο σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/X0nDC3jIERH5xtlh1

Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, αποστέλλοντας e-mail στο [email protected]. Στο θέμα του μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά η φράση «Υποβολή Αίτησης ΑμεΑ για την Ακρόαση 21.05.2017». Ο υποψήφιος θα ενημερωθεί έως τέλη Απριλίου για την έκβαση της αιτήσεώς του και για λοιπές διαδικασίες ολοκλήρωσης της συμμετοχής του.

Share this post

Recent Posts

About

Pellentesque id velit ut ligula maximus gravida venenatis in turpis. In eu lacinia libero. Aenean nec aliquet dui. Sed tristique convallis sapien, semper porttitor mauris scelerisque et. 

Newsletter
Subscribe for our monthly newsletter to stay updated
>
Scroll to Top